maanantai 18. joulukuuta 2017

Fardakset 1 vuotta!

- Anteeksi, että julkaisemisessa kesti hetken, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan... Uutta osaa voi odottaa ilmestyväksi joululoman aikana, eli piakoin!

---

Heissulivei ja tervetuloa Fardasten ensimmäiseen vuosijuhlintaan! Teidät tervetuleeksi toivottaa Ritvik Chandran, joka nähtiin jo ensimmäisessä Fardasten osassa. Ritvikin muistamme varmasti hyvin siitä, että hän tutustutti Mathaiaksen uuteen maailmaan ja naapurustoonsa. Ritvik oli kieltämättä yksi lempihahmojani Fardasten alkaessa, sillä miehen mysteerinen ulkonäkö ja hauska luonne antoivat lisäpotkua tarinaan. Ritvikin aikainen vanheneminen ja kuolema oli surullinen paikka, vaikkei sitä tarinassa mainittukaan. :(

Tarinan aloittaessani en ollut ajatellut tehdä siitä traagista scifi-seikkailua, mutta toisin kävi. Ensimmäinen juonenkäänne tuli minullekin yllätyksenä: Venla, johon Mathaias törmäsi vahingossa, olikin alien valepuvussa! Näin aloinkin, kuin vahingossa, luoda taustaa aliensuvuille ja heitä mahdollisesti vaanivalle vaaralle. 

Vaarasta puheenollen, Gunivir De Vour on ollut alusta asti pahasta luonnostaan huolimatta koomisin vihollinen koskaan. Voisin verrata rakasta simiämme Vladislaukseen, joka pahuudesta huolimatta jaksoi naurattaa tyhmillä ilmeillään ja maanisella naurullaan.

Gunivirin nimihän on selvästi väännelmä sanasta devour = raadella, kuten Fardastenkin sukunimi on eräänlainen anagrammi. Keksin sukunimen omasta päästäni pyöritellessäni dwarf -sanaa päässäni. (mistä on poistettu w-kirjain ja lisätty -as.) Myöhemmin tarkistin, että Fardas on ollut oikea sukunimi esimerkiksi 1800-luvun Englannissa.

Harmillisia takapakkeja ollaan sarjassa otettu kerta toisensa jälkeen. Harmillisin näistä kirjoittajalle oli Villen korruptoituminen. Ville, voihan Ville. Hahmoon tuli jostain syystä bugi ja ikääntyminen ei onnistunut millään. Siksi Ville piti poistaa pelistä kokonaan. 


Ville ja Arthur olivat kuin luodut toisilleen ja heille oli suunniteltu kaunis tulevaisuus. Aada oli alunperin luotu vain välikädeksi sitä varten, jos Arthurin tulisi saada biologisia lapsia. Olin suunnitellut pariskunnan häitä ja toivonut, että he kasvaisivat lastensa kanssa vanhoiksi, mutta toisin kävi...

Kun ongelma ilmeni, en tiennyt heti, miten poistaisin Villen sarjasta. Ongelma ratkesi melkein kuin itsestään, kun Arthur sattui törmäämään vankilassa miltei Villen kaksoisolentoon. Olin pyöritellyt päässäni vaihtoehtoja Villen lopullisesta katoamisesta murhaan ja takaisin, mutta ongelma hoisi itse itsensä. Villen kaksoisolento näytti riittävän vakuuttavalta mennäkseen täysin Villestä vankilassa. 

Seuraava ongelma oli Arthurille uuden kumppanin löytäminen. Tehtävä osoittautui vaikeammaksi kuin oletin, sillä olin mennyt päättämään, että Arthur on umpihomo eikä muuksi muutu. Hyvä vaihtoehto olisi ollut Darling Walsh, josta kaavailin transmiestä. Darling oli kuitenkin tässä vaiheessa vielä teini-ikäinen ja täten aivan liian nuori Arthurille. 

Ongelman ratkaisi kuitenkin pelin riitelevä valmispariskunta Bob ja Eliza. Olin aina pitänyt Bobia sympaattisena ja en niinkään välittänyt Elizasta, joten heidän erottamisensa oli suhteellisen helppoa. Bob toi hyvää mieltä rikkinäiseen perheeseen ja päätin Arthurin kokeilevan onneaan hänen suhteen.


Hauska fakta Bobin kohdalla on se, että Bob synnytti vielä yhden Fardaksen, jota ei koskaan nähty sarjassa. Kyseessä oli Arthurin ja Bobin yhteinen lapsi Todd, joka tallennustiedostojen ongelmien takia hävisi tiedostojen mukana. Lapsen hävittyä päätin jättää Bobin Neptunen ja Moonin isäpuoleksi. 
(Ongelma on nyt onneksi korjattu, mutta tuolloin sims kärsi tallennusongelmasta, missä tiedostoja hävisi tuosta noin vain.) 


SPOILER ALERT! Moonin ja Neptunen ikääntyessä syntyivät myös Rohin ja Jeminan lapset Iris ja Victor. Myöhemmin Jeminan uudesta Hamzaan syntyi myös Timothy, jota on sarjassa nähty vain vähän. Iris ja Victor perivät molemmat isältään hyvin voimakkaat piirteet ja ovat molemmat myöskin vampyyri-alieneita. Iris ei vain ole saanut vielä roolia sarjan puolella. 

Iris, toisin kuin veljensä, ei ole vielä löytänyt elämänkumppania itselleen eikä ole valinnut puolta Fardasten kiistassa. Yritin löytää Irikselle eräässä vaiheessa kumppania, mistä todistusaineistona on tämä kiusallinen kuva. Eräät epäonnistuneet treffit olivat Irikselle kovasti soitelleen Vladislauksen kanssa. Suhteesta ei sittemmin tullut mitään Vladislauksen pahan luonnon ja huonon karisman takia. 

Tarkoituksenani oli myös kirjoittaa Lilylle oma ekstra, missä hän tapasi elämänsä kumppanin ja sai lapsenkin. Toisin kuitenkin kävi, kun edellä mainitun tallennusongelman takia Lilyn tallennustiedosto hävisi kokonaan ja tarina jäi kertomatta. Noh, voimme ajatella Lilyn eläneen onnellista elämäänsä poissa Fardasten hälinästä.

Onneksi meillä on kuitenkin pariskunta, joita tallennusongelmat eivät ole vielä erottaneet, nimittäin Moon ja Victor. Olen kirjoittajana pitänyt Victorista tämän syntymästä lähtien. Victor olikin oivallisen erikoinen valinta Moonin tulevaksi kumppaniksi. Vaikka matkalla onkin ollut mutkia, olen uskaltanut elätellä toivoa mahdollisesta onnellisesta pariskunnasta. 
Moonin kohdalla suurin ongelma oli se, että hän ei millään tahtonut saada sini-ihoista perijää. Siksipä Moonilla ja Victorilla on lapsia, vaikka muille jakaa. 

Lapsien kohdalla on ollut muitakin erikoisia ongelmia kuten kuva antaa ymmärtää... :D. Vaikka Fardasten matka onkin ollut täynnä teknisiä ongelmia ja koulukiireitä, olen päättäväisesti jatkamassa kirjoittamista, kunhan vain ehdin. 

Vielä loppuun kiitokset kaikille, jotka ovat olleet mukana Fardasten tähänastisessa matkassa! Kommentit ovat pitäneet kirjoitusintoani yllä ja ruokkineet luovuuttani kirjoittaa lisää, iso kiitos niistä. Vielä viimeiseksi kuva Arthurin oikeasta reaktiosta Edwinin ensinäkemiseen: taitaa mies pohtia niitä kauheuksia, mitä Edwin voi tuoda tullessaan.. tai sitten vain facepalmata kirjoittajalle, joka ei anna heidän koskaan olla onnellinen.

Näkemisiin ensi osassa ja hyvää joulunodotusta kaikille!     

4 kommenttia:

 1. Olipas mukava kerrata Fardasten vaiheita alusta lähtien. Hyvää joulunodotusta sullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! Ja hyvää joulunodotusta sinullekin! :)

   Poista
 2. Todella hyvä! Etenkin Arthurin facepalm reaktio!xD
  Haluaisitko muuten linkinvaihtoon Simshullun nurkan kanssa?
  http://simshullunnurkka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti käy! Anteeksi, kun vastaan näin myöhään. Olen ollut tuhottoman kiireinen koulun ja muiden asioiden takia.. :(

  VastaaPoista

Kommentoi, jätä risuja ja ruusuja. Kaikki palaute on tervetullutta ja auttaa inspiraatiota pysymään yllä! :)